Geishakulor och knipkulor

Det råder viss skillnad mellan de båda kulsorterna, men fungerar i praktiken desamma. Skillnaden ligger i högre grad i syftet med användningen av geishakulor eller knipkulor.

Geishakulor

Geishakulor används primärt för att öka den sexuella njutningen även om de samtidigt stärker upp muskulaturen i bäckenbotten. Starka muskler sägs ge kraftigare orgasmer så ett regelbundet användande kommer att förhöja njutningen även på sikt. Geishakulor är ca 1,5 cm i diameter, vilket gör de lätta att föra upp i slidan. Väl i slidan är utmaningen att få dem att stanna kvar där och för detta krävs en relativt stark muskulatur från start. Geishakulor kommer i alla slags färger med varierande egenskaper, där mjuka taggar, knottror och räfflor är de vanligaste varianterna. De geishakulor med inbyggd vibrator stimulerar slidan samtidigt som de reflexmässiga knipen ökar njutningen.

Knipkulor

Har fått sitt namn av den effekt den ger av användningen. Knipkulor används primärt för att stärka upp muskulaturen i bäckenbotten, vilket många kvinnor kan behöva göra efter graviditeten. De fungerar också utmärkt för att förebygga inkontinens. Knipkulorna är ca 3 cm i diameter och består av ett två eller fler kulor som sitter fast med snöre emellan sig. Kulornas tyngd bidrar till att det skapas vibration inuti slidan medan du rör på dig, vilket gör att musklerna i bäckenbotten tvingas knipa åt för att de inte ska ramla ut.