Information om fysisk intimitet

Fysisk intimitet är fysisk närhet eller kontakt. Det är en känslomässig reaktion, oftast från en partner, mellan två individer. Några exempel på fysisk intimitet är beröring, att vara i varandras personliga utrymme eller att vara nära någon för en tid. Det kan också vara i form av kön, vilket också är intimt. Människor som är i en romantisk relation med varandra tenderar att uppleva en extrem nivå av intimitet i sina relationer. De kan dela intima detaljer med varandra, inklusive saker som deras dagliga liv, deras gillar, ogillar, sexuella fantasier och preferenser, och andra intima tankar och idéer.

Intima relationer kan vara att uppfylla för vissa, medan för andra är det en besvikelse. Vissa människor känner sig otillräckliga, oattraktiva och ensamma, medan andra känner sig avvisade och till och med oälskade. På grund av dessa frågor, många människor känner sig inte bekväm att dela intima detaljer med sina partners. Men detta behöver inte betyda att intimitet går förlorad.

Utveckla en relation till partnern

Det första steget till att utveckla intimitet är att göra dig tillgänglig för din romantiska partner. Fråga om hans eller hennes dag och schema, vad som händer i deras liv. Detta kommer att få dig att känna dig viktig. Visa också ditt intresse för honom/henne. Även om du tror att du redan vet vad din partner vill, försök att prata med honom eller henne för att se om det är något hon eller han vill berätta.

Fysisk intimitet är viktigt för alla som har känslor för en annan person. Det är viktigt för par att bygga upp sitt förtroende. När du har fastställt att du kan lita på din partner, kan du nu börja bygga det känslomässiga band. Om du är i en långsiktig relation, du vill se till att du är i varandras liv, så att du känner dig mer ansluten till varandra känslomässigt, fysiskt och känslomässigt. En bra relation händer inte bara. Det krävs arbete, och det krävs ansträngning på båda sidor för att hålla ihop det. Du och din partner kommer att kunna njuta av intimitet när du fattar beslutet att släppa taget om det förflutna och att öppna upp. Men du måste komma ihåg att detta inte betyder att du ger upp på relationen. Snarare börjar du en ny. För att säkerställa att din relation kan träna, måste du ge det tid och utrymme och se till att du är bekväm med allt innan du bestämmer dig för att gå vidare.

Innan du bestämmer dig för att spendera mycket av din tid med varandra, måste du prata och diskutera vad du vill ha från din relation. Du bör också prata om vad du vill att din partner ska göra för dig. När du har all denna information, kommer du att vara bättre rustade för att ha en sund och lycklig relation. Innan du gör någon form av engagemang för någon, se till att du är redo att vara med dem fullt ut. När du har alla dina frågor besvarade, då blir det mycket lättare att bestämma vad du ska göra.