Information om gynekologi

Gynekologi eller reproduktiv medicinsk vetenskap avser studiet av de kvinnliga reproduktionsorganen och den kvinnliga kroppen i allmänhet. Den innehåller olika områden som endokrinologi, reproduktiv endokrin terapi, gynekologisk cancer, gynekologi kirurgi, gynekologi patologi, livmoderhalscancer dysgenesis och cervicit. Ordet gynekologi kommer från de grekiska orden ”gynor” som betyder livmoder, och ”kosmos” som betyder kunskap. Utanför medicin, ordet gynekologi betyder ”konsten att kvinnor.” Det andra ordet, det kan hänvisa till är andrologi som handlar specifikt om kvinnliga reproduktiva problem som är specifika för den kvinnliga reproduktiva organ.

När det gäller gynekologisk kunskap finns det många olika aspekter som behandlas inom gynekologi området. Dessa aspekter inkluderar den mänskliga reproduktions-, reproduktion, och kvinnliga reproduktionsorgan och vävnader. Den mänskliga reproduktiva tarmkanalen hänvisar till hur kvinnors kroppar skapar sitt eget liv. Reproduktion hänvisar till hur en kvinna producerar sina ägg och spermier genom hennes reproduktiva system. Kvinnliga reproduktionsorgan och vävnader hänvisar till hur en kvinnas inre reproduktionsorgan och vävnader fungerar. De kvinnliga reproduktionsorganen och vävnaderna kan kategoriseras i två typer, äggstockar och äggledarna. Dessa kallas också för reproduktions- och tarmkanalen.

De olika kvinnliga reproduktionsorganen och vävnaderna beskrivs av sina funktioner. Några av dessa inkluderar de reproduktiva kanalerna och ductus arteriosus. Dessa två är de primära källorna till befruktning och produktionen av spermier och äggceller. När befruktning inte sker, faller dessa kanaler och artärer i slidan eller äggledarna. Livmoderslemhinnan är ansvarig för att samla in spermier och äggceller i detta område. Det är också där ägget och spermatozoa kommer att bilda och befrukta äggcellerna. Reproduktionsorganen och vävnaderna är ansvariga för att producera olika kvinnliga reproduktionsorgan. De är också kända av sina funktioner. Äggstock avser den del av en kvinnas äggstock som ansvarar för produktion och frisättning av kvinnliga hormoner. Äggledarna hänvisar till var äggcellerna och spermatozoa kommer att resa från äggstocken till livmodern. Cervix hänvisar till öppningen av slidan hos män.

Medicinska sjukdomar

Gynekologi tar också hänsyn till de kvinnliga reproduktionsorganen och vävnaderna i förhållande till andra medicinska problem. Sjukdomar i dessa organ och vävnader kan behandlas. Det finns flera sjukdomar och tillstånd som kan påverka organ och vävnader. Cancer är en av dem. Några av dessa inkluderar cervikal dysgenesis, cervikal dysplasi, livmoderhalscancer, och cancer i reproduktionsorganen och vävnader. Det är viktigt för en person att vara fullt medveten om gynekologi för att behandla sjukdomar och tillstånd som finns inom det medicinska området. Många individer är inte medvetna om kunskapen om gynekologi. De kan vara obekanta med några av villkoren. Att veta vad gynekologi innebär kan hjälpa människor att veta hur man använder gynecologic förfaranden. Det är ett bra sätt att veta om de olika saker som rör reproduktionsorganen och dess funktioner.