Preventivmedel – skydd mot oönskad graviditet

Preventivmedel, skapas för att undvika en graviditet. Preventivmedel metoder kan fungera på många olika sätt: P-piller, kondom, p -plåster och spiral. Använda en kondom korrekt varje gång du har sex är en av de mest effektiva sätten att förhindra graviditet. Denna metod kan användas av kvinnor i alla åldrar.

P-piller är utformad för att avbryta en kvinnas ägglossning cykel och stoppa henne från att släppa ett ägg som är det som gör hennes reproduktiva system producera ett ägg. P-piller är gjord av syntetiskt östrogen och progestin. Denna typ av preventivmedel är också ett mycket effektivt sätt att förhindra befruktningen. Användningen av ett p-piller är säkert för de flesta. Emellertid, det kan vara farligt om en kvinna tar fel piller eller inte tar hennes p-piller enligt anvisningarna. Kvinnor bör vara försiktig när du tar p-piller eftersom de kan ha problem som vaginala infektioner och gallring av ägget.

Spermier och ägg

Vissa par väljer naturliga sätt att minska risken för graviditet och använda preventivmedel metoder som är mer naturligt. Ett av de mest populära sätten att använda preventivmedel är att använda smörjmedel. Dessa smörjmedel är avsedda att ge en barriär mellan spermier och kvinnans vaginala väggar. Vissa kvinnor bestämmer sig för att använda p-piller, men de vill också kombinera metoderna. Vissa par bestämmer sig för att öva en effektiv kombination av båda metoderna för att få mer graviditetsprevention. För att kunna använda denna metod måste en partner försöka bli gravid och den andra partnern måste försöka att inte bli gravid. Preventivmedel kan hjälpa par att få mer effektiva resultat i sin strävan att uppnå graviditetsprevention. Det är viktigt att komma ihåg att när ett par använder någon typ av preventivmedel de inte försöker bli gravid. De kan också bidra till att förhindra utvecklingen av sexuellt överförbara sjukdomar och för tidig arbetskraft.

Det är viktigt att öva hälsosam sexuell praxis för att upprätthålla friska nivåer av hormoner i ett par. Vissa par använder kondom medan andra använder diafragma. Membran tillåter penis att bli delvis eller helt täckt med spermiedödande medel. Detta spermiedödande medel hjälper till att förhindra att spermierna tränger in i livmoderhalsen och det förhindrar också penetration av livmoderhalsen av ägget. De flesta piller metoder tillåter en kvinna att ha samlag endast tre gånger om året, antingen under veckan av hennes menstruationscykel eller efter hennes mens. Ett par bör tala om de bästa tiderna att använda sina metoder födelsekontroll.

Kondomer tillåter spermier att komma in i livmodern. Vissa spermiedödande medel är utformad för att användas när livmoderhalsen inte är tillräckligt känslig för att låta spermierna passera genom livmoderhalsen. Spermiedödande medel orsakar spermiedödande medel att binda spermierna gör det omöjligt för den att penetrera livmoderhalsen. Om du inte vill vara gravid eller om du vill använda en annan form av preventivmedel för att bli gravid, finns det andra metoder som kan användas. Ett par kan prova kondomer, spermiedödande medel, och även andra enheter, som alla fungerar genom att förhindra graviditet och förhindra ägget från att nå livmoderhalsen.